KADINA ŞİDDETE KARŞI BİRLEŞİN

Kadına yönelik şiddetle mücadeleye her birimiz dahil olursak başarılı olabiliriz. Özel sektöre de bu konuda sorumluluk düşüyor. Çalışanları ve aileleri, tedarikçileri, satış ağı, müşterileri, faaliyet gösterdikleri bölge halkı, medya vb. ile geniş erişim ağında farkındalığı geliştirebilir. Şiddete yol açan cinsiyetçi kültürün dönüştürülmesine katkıda bulunabilir.

Bu sayfada kadına yönelik şiddetle ilgili güvenilir araştırmalardan derlediğimiz verileri  ve kaynakları görebilirsiniz. Kurumsal çalışmalarla ilgil bilgi almak isterseniz bize di@headline.com.tr adresinden veya 0216 368 48 50 veya 0533 419 62 38 no’lu telefonlardan ulaşabilirsiniz.

Kadına Yönelik Şiddetle İlgili Bazı Gerçekler

Cinsiyetçilik Kadına Şiddeti Körüklüyor

Kadına yönelik şiddetin arkasında psikolojik, ekonomik, eğitim vb. nedenler olmakla birlikte, uzmanlar özellikle cinsiyetçiliğe dikkat çekiyor. Cinsiyetçilik bazı kişilerin ancak çoğu zaman kadınların cinsiyetlerinden dolayı daha değersiz olduğu fikrine dayalı herhangi bir ifadedir.* Şiddet bazen bir şakayla başlar. Kadınların görünüşüne yönelik yorumlarla, utandırmayla, tacizle devam eder. Sadece sözlerle değil, kadınları susturarak da zehirini yayar. Kadınların şiddeti ve sindirilmeyi hak ettiğine inandırır. Şiddet mağduru suçlanır, ne giydiği veya ne yaptığı sorgulanır. Cinsiyetçilik sadece kadınlara değil, herkese zarar verir. Toplumları herkes için güvenli olmayan, farklı seslere, yeteneklere ve liderliklere alan tanımayan bir noktaya taşır. En kötüsü şiddet ve cinayete yönelten bir iklim yaratır.

Kadın düşmanlığı ve şiddete meydan okumak istiyorsak işe kendimizden başlayabiliriz. Kadınlara zarar veren sözleri, kalıp yargıları, tutumları bırakarak cinsiyetçi kültürü  beslemeye son verebiliriz.  Böylece kadına yönelik şiddete karşı aktif bir şekilde durabiliriz.

Faydalı Kaynaklar

Şiddet Mağduru ve Tanıklarının Başvurabileceği Kurumlar ve Uygulamalar

Kadına Destek Uygulaması Android App
ALO 183 SOSYAL DANIŞMA HATTI
112 ACİL ÇAĞRI (AMBULANS, POLİS, İTFAİYE)
ALO 157 İnsan Ticareti Mağdurları Acil Yardım ve İhbar Hattı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadın Destek Hattı
Mor Salkım Şiddet Hattı (Bursa)
Kamer Vakfı Hattı (Doğu ve Güneydoğu Anadolu)

Şiddete uğradığınızda, Valilik, Kaymakamlık, Kolluk Güçleri, Adli Makamlar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM), İl Müdürlükleri, kadın sivil toplum kuruluşlarına, belediyelere bağlı kadın merkezlerine başvurabilirsiniz.

Çeşitli illerde bulunan baro bünyesindeki kadın hakları birimlerine yardım talebinde bulunabilir ve hukuki danışmanlık desteği alabilirsiniz.

Baro Kadın Hakları Merkezi Hattı 444 26 18

HEADLINE DIVERSITY

Türkiye'de ilk çeşitlilik yönetimi danışmanlığı

İLETİŞİM