KSS ZİRVESİ’NDE KONUMUZ IMPACT2030

KSS ZİRVESİ’NDE IMPACT2030’U VE ÇALIŞAN GÖNÜLLÜLÜĞÜNÜ KONUŞTUK

Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği tarafından 6 Aralık 2018’de düzenlenen 10.KSS Zirvesi’nde Arzu Pınar Demirel çalışan gönüllülüğü hakkında konuşma yaptı. Demirel, kurumsal gönüllülüğünün hem çalışan bağlılığını yükselttiğini, hem de şirket için etki yatırımı olduğundan bahsetti. Gönüllülük çalışmalarında yüksek etki ve sürdürülebilirliğin sağlanması için stratejik yaklaşım,  yetkinlik bazlı ve pro-bono gönüllülük programlarla çeşitlilik sunulması, gönüllülük safhalarına göre yönetilmesi ve ortaklıklarda kazan-kazan yaklaşımının benimsenmesi gerektiğine dikkat çekti. Demirel, Birleşmiş Milletler’in dahil olduğu IMPACT2030’un Bölgesel Sesi Görevini de yürütüyor. Demirel zirvede çalışmaları hakkında bilgi vererek, IMPACT2030’un  misyonunun, şirketlerin en değerli kaynağı olan çalışanlarının amaç ve tutkusunu, küresel hedefleri desteklemek ve dünyaya iyilik için harekete geçirmek olduğunu belirtti.

Açış Konuşmasını yapan KSS Türkiye Başkanı Serdar Dinler sürdürülebilirliği, Uygur Türkleri’nden bu yana kullanılan sanatsal motif çintemaninin “gönül gözü, akıl gözü, dünya gözü” şeklindeki felsefi anlamına benzetti. Zirvenin bu yılki konusu küresel hedeflerdi ve alanlarında birbirinden değerli konuşmacılar sahne aldılar. Ayrıca  zirvede sürdürülebilir kalkınma hedeflerine değer katan şirketler de plaketle onurlandırıldı.

ksszirvesi.org adresinden program, konuşmacılar, plaket alan şirketlerle ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Küresel hedefleri destekleyen çalışmalarıyla plaket almaya hak kazanan şirketleri ve ”iyi” işlere emeği geçenleri tebrik ediyoruz.

Leave a comment